Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Entrecote på italienskt vis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

På italienskt vis blir den vanliga entrecoten en helt ny upplevelse. Köttet marineras med sardeller, olivolja och vitlök innan det steks efter tycke och smak. Enkelt, annorlunda och mycket gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg köttet på ett fat. Mosa sardellerna med en gaffel och krossa vitlöken. Tillsätt olivolja och krossad vitlök.
  2. Bred blandningen över köttet och låt det stå 1-2 timmar i rumstemperatur.
  3. Värm en stor stekpanna och lägg i köttet med sardellsidan ner. Stek det 2 minuter på varje sidan över stark värme, eller längre beroende på hur pass genomstekt du önskar ditt kött. Servera genast.
  4. Kokt, råstekt eller bakad potatis är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.