Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Entrégratäng med gräddfilssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En liten potatisgratäng med smak av champinjoner och grädde blir en fin entrérätt eller läckert komplement till kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatisen tunt. Rör vitlök och smör och smörj 4 portionsformar med detta.
  2. Varva ned potatis, lök och svamp. Vispa grädde och salt till hårt skum och fördela det i formarna. Grädda ca 30 minuter i 200°.
  3. Blanda grädde och gräddfil eller crème fraiche med löjrom eller kaviar och servera den kalla såsen till de varma gratängerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.