Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fänkåls- och potatisgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Potatis med sin milda smak, fänkålen med sin svaga lakritston - passar utmärkt tillsammans med den goda getosten. Tre komponenter som går hand i hand med varandra i denna ljuvliga gratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala potatisen. Skiva potatis och fänkål tunt. Varva potatis, fänkål, smulad getost, salt och peppar i en stor ugnssäker form eller i fyra små formar.
  3. Vispa ihop créme fraiche och grädde och häll blandningen över grönsakerna. Strö på riven ost.
  4. Grädda gratängen i mitten av ugnen i ca 40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.