Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färgglad festpaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Härligt örtdoftande paj där sältan från kasslern balanseras av söt ananas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda mjöl och smör i en matberedare. Kör på högsta hastighet tills smöret är finfördelat. Häll i vattnet, arbeta ihop degen till en boll. Låt degen vila kallt insvept i plast 30 minuter.
  3. Kavla eller tryck ut degen i en rund form. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10 minuter.
  4. Fyllning: Blanda mjölk, grädde, ägg och salvia i en skål. Tillsätt ost och salt. Häll äggstanningen i pajskalet. Strimla kasslern, halvera ananasringarna och dela broccolin i mindre buketter. Lägg dem i pajskalet.
  5. Grädda mitt i ugnen 20-30 minuter till pajen stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.