Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färgglad kycklinggryta med curry

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Tillagas medan riset kokar. Gott också till pasta. Kan göras till hur många personer som helst.

Ingredienser

Instruktioner

Skär fileérna i ganska smala strimlor och fräs i stekpanna. Krydda med curry, salt och peppar. Lägg de stekta kycklingstrimlorna i annan gryta som kan vara på svag värme. Vispa ur stekpannan mellan gångerna som du steker, med lite mjölk för att få med all god smak som är kvar. Häll vätskan över kycklingen i grytan. Fräs strimlad lök och lägg över kycklingen. Fräs ihop paprikorna som är skurna i strimlor tillsammans med ev svamp och bambuskott. Krydda med curry. (Curryn skall alltid steka med för att få bästa smak. Grönsakerna skall bara bli mjuka. Häll på av vätskan och blanda i redningen för att det skall tjockna litegrann. Mängden vätska avgör du själv. Smaka av grytan ev får du krydda ytterligare. Klart att servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.