Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färskost med valfri smaksättning

 
Skriv ut

Det är inte alltid lätt att hitta halvfeta ostar som verkligen smakar något. Ett alternativ som är värt att prova är att själv göra färskost som kan smaksättas på olika sätt. Den här ostmassan håller ungefär 17% fett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda filmjölk och gräddfil i en kastrull. Värm under omrörning till ca 50°. Mät helst med hushållstermometer.
  2. Placera en stor kaffebryggtratt med pappersfilter över ett litermått eller en tillbringare. Låt vasslan rinna av. Det tar 3-4 timmar.
  3. Blanda massan med saltet. Smaksätt med någon av smaksättningsförslagen, eller dela ostmassan och smaksätt de olika bitarna med olika saker.
  4. Vasslan kan användas som degspad i rågbröd. Frys in den om du vill baka senare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.