Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färskpotatis i salladsdressing

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lägg skinkan runt potatisen, se till att den inte blir blöt av dressingen. Hjärtsallad kan bytas ut mot romansallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och skrubba potatisen ren. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av och svalna.
  2. Mixa äggula, vitlök, dijonsenap, vinäger och oljan med en mixerstav. Tillsätt salladsbladen, några i taget och låt dem mixa med. Smaka av med salt. Blanda med den kokta potatisen.
  3. Plocka hjärtsalladen. Skala och skiva rödlöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv av citronskalet.
  4. Lägg skinkan runt om på ett fat och lägg potatisen i mitten. Garnera med hjärtsallad, rödlök, citron och svartpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.