Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färskpotatis med örtsmör

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

De här smöriga potatisarna med färska gröna örter är ett fantastiskt tillbehör till de flesta kött- och fiskrätter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär den oskalade färskpotatisen i lagom stora munsbitar. Lägg i en kastrull och täck med kallt vatten. Koka upp, lägg på locket och ta kastrullen från värmen. Låt potatisen dra i vattnet cirka 20 minuter tills den är mjuk.
  2. Smält margarinet i en stekpanna på hög värme. Tillsätt salladslök, dill, gräslök och persilja och fräs under omrörning cirka 1 minut tills örterna börjar dofta. Ta av stekpannan från värmen.
  3. Låt potatisen rinna av väl och lägg tillbaka den i den varma pannan. Ringla över örtblandningen och blanda försiktigt. Smaka av med salt och peppar och servera varm eller rumstempererad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.