Jättegod köttfärspaj. Använd gärna färsk ananas, mycket godare än ananas i burk.
Instruktioner
- Ugn 225º.
- Blanda vetemjöl, grahamsmjöl och smör i matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör tills en degboll bildas.
- Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ den kallt i kylen, ca 30 minuter. Ta ut pajformen och nagga pajdegen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen, ca 10 minuter.
- Bryn färs och lök i olja i en stekpanna tills färsen är smulig och löken är blank och genomskinlig. Tillsätt morot, palsternacka, mangochutney, kalvfond, salt och peppar. Smaka av. Lägg färsröran i pajskalet. Strö över osten.
Vispa samman ägg, crème fraiche och tomatpuré. Salta och peppra. Häll äggstanningen över färsen och grädda pajen i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter.
- Dekorera med färska halva ananasskivor och ev persilja. Servera med sallad.
Publicerat den
24 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar