Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj med äggstanning

En köttfärspaj passar i de flesta sammanhang. Både som en god och mättande vardagsrätt, men också på buffébordet när det vankas kalas för många. Att laga flera pajer med olika fyllning är tacksamt, då alla gäster garanterat hittar sin respektive favorit. Men en köttfärspaj brukar oftast mottas med stor aptit! Det är gott att addera några extra smaker förutom köttfärsens kryddning tillsammans med äggstanningen och osten. Prova till exempel att blanda ner fetaost i din köttfärspaj med äggstanning. Sältan och syran i fetaosten gör sitt till rätten som blir om möjligt ännu godare. Ett annat gott komplement till köttfärspaj med äggstanning är bacon. Det bara måste testas!


Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, antingen för hand eller med hjälp av en matberedare. Vira in degen i plastfolie och låt den vila 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 225°C. Kalva...

4
6

Gör pajdegen och ställ den kallt i ca 20 minuter. Tryck ut degen i pajformen, nagga med en gaffel och grädda i 200 grader ca 10 minuter Gör köttfärsfyllningen som för en köttfärssås. Blanda i...

1 h 30 min
5-6
2

Ugn 225º Lägg vetemjöl, havrekli och smör i bitar i matberedarens skål med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör tills det blir en boll av degen. Ta upp degen och...

4-6
2

Kör i en matberedare. Tryck ut den i en pajform. Ställ kallt i 15 minuter och förgrädda på 225 grader i 15 - 20 minuter. Stek färsen på rätt hög värme tillsammans med lök och vitlök. Krydda med sva...

1

Sätt ugnen på 200º. Arbeta snabbt ihop mjöl, margarin och vatten till en pajdeg i matberedare eller för hand. Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter. Kavla ut degen tunt och klä en pajform,...

4-5
1

Ugnstemperatur 200º Arbeta snabbt ihop mjöl, margarin och vatten till en pajdeg i matberedare eller för hand. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Ställ formen kallt ca 30 minuter. För...

4-6
1

Mät upp mjölet och smöret och lägg i en plastpåse. Bearbeta degen tills den blir en fin grynig massa. Tillsätt vatten och forma till en boll. Knyt ihop plastpåsen och låt vila i kylskåp en timme. U...

1 h 30 min
5-6

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen i matberedaren snabbt, låt den helst vila en stund i kylen. Tryck ut den i en långpanna. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda i 200 gr i mitten av ugnen, 10-1...

6-8
47

Sätt ugnen på 225° Smörj pajformen med olja och strö mannagryn i. Kör degen i matberedare. Kavla ut eller tryck ut degen i pajformen. Nagga degen med en gaffel. Ställ den kallt i kylskåpet un...

4
14

Vispa ihop äggstanningen med elvisp. Häll i smord ugnsform. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 10 min. Ta ut och låt den "sätta sig". Stäng inte av ugnen. Skala brysselkålen och koka i vatten (...

3-5
1

Mät upp mjölet och smöret och lägg i en plastpåse. Bearbeta degen tills den blir en fin grynig massa. Tillsätt vatten och forma till en boll. Knyt ihop plastpåsen och låt vila i kylskåp en timme. U...

1 h 30 min
4-5
1

Ugn 225º. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl och smör i matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör tills en degboll bildas. Tryck ut degen i en pajform, ca 24...


Gör så här: Pajdeg för en form ca 25 cm i diameter: Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tilsätt kesellan och arbeta raskt ihop allt till en deg. Platta ut degen något och vira in de...

2 h
4-6
1

Degen ska blandas ihop och stå kallt en stund innan den kavlas ut och läggs i en pajform (23 cm) och förgräddas i ca 15-20 min på 200 grader. Enklast är pajdegsmixen som inte behöver förgräddas om man...

4
1

Sätt på ugnen på 200 grader. Hacka samman vetemjöl, smör och soltorkade tomater i matberedaren till en degboll. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Plasta och ställ i kylen, ca 30 min...

1

Sätt ugnen på 200 grader Finfördela smöret i mjölet, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop en deg, (enklast och snabbast med matberedare). Tryck ut degen i en ugnsform (medelstor) och låt den v...

4-6

Blanda färsen och tillsätt russin, mango chutney och ev flagad mandel. Fördela i en ugnsfast form. Lägg ut lagerbladen ovanpå och grädda i 20 minuter i 180 grader. Vispa grädde och ägg och häll bl...

4

Blanda mjöl och smör och tillsätt sist vattnet. Tryck ut pajdegen i en pajform. Låt stå kallt medan ugnen värms upp till 225 grader. Grädda pajskalet i 10-12 minuter. Under tiden fräs den hackade lö...

1 h 30 min
6
12

Börja med pajdegen. Finfördela smöret i mjölet och häll på vattnet. Arbeta ihop den tills den är slät. Låt degen vila i kylen en stund och kavla sedan ut den. Klä en pajform (ca 26 cm i diameter) och...

1 h
4-6
2

Blanda ihop ingredienserna till degen och tryck ut i ugnsform. Grädda i 10 minuter i 225 grader. Fräs färsen, krydda och blanda i den hackade löken och buljongen. Ketchup och soja blandas också i eft...

1 h
4-6

Sätt ugnen på 220 grader. Kavla ut pajdegen och pressa ner den i en pajform som är 23 cm i diameter. Förgrädda cirka 10 minuter tills pajdegen är gyllene eller enligt paketets anvisningar. Sänk värmen...

6

Blanda ingredienserna till pajen, förgrädda 200 gr i 8-10 minuter 1. börja med att fräsa curryn och ingefäran lite lätt, tillsätt löken och fräs ytterligare en stund 2. Lägg i köttfärsen och fräs...

4-6

Börja med att blötlägga brödet i vattnet. Skala, finhacka och fräs lök och vitlök i olja tills det blir genomskinligt. Blanda i köttfärsen. Pressa vattnet ur brödet och blanda i också detta. Tillsä...

45 min
4

Sätt ugnen på 200 grader Blanda ihop alla ingredienser till pajskalet i en matbredare eller förhand. Tryck ut skalet i en form och nagga med gaffeln. Förgrädda i 10 minuter. Hacka lök och vitlö...

1 h
4-6

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.