Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En krämig och mild köttfärspaj

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Smörj pajformen med olja och strö mannagryn i.
  3. Kör degen i matberedare. Kavla ut eller tryck ut degen i pajformen. Nagga degen med en gaffel. Ställ den kallt i kylskåpet under tiden.
  4. Fyllningen. Bryn rödlöken och vitlöken tills den blir mjuk. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den får lite färg. Krydda med salt, peppar, pizzakrydda.
  5. Tillsätt grädde, créme fraiche, chilisås, tomatpure, majsen. Låt koka några minuter.
  6. Vispa under tiden äggen med mjölken.
  7. Ta fram pajdeg. Fyll med köttfärsen. Häll över äggstanningen. Fördela osttärningar och tomatskivor ovanpå.
  8. Grädda ca 25-30 minuter.
  9. Lycka till! Maklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (14)

  • LEDIVO 1 februari 2009

    Högsta betyg p g a god smak på både köttfärsröra och pajdeg. Pajdegen var så bra att jag kommer använda den till alla majpajer i fortsättningen.

  • Heisjo 24 juli 2009

    Toppengod paj! Jag håller med fg kommentar att pajdegen var helt perfekt att använda. Rekommenderas varmt:-)

  • abkn 20 augusti 2009

    Underbart god:)

  • Drygin 3 september 2009

    Gjorde pajen för några dagar sen, & de va den godaste pajen jag någonsin ätit. Hela familjen tyckte den va underbart god. Tack för ett jätte bra recept. :)

  • tinaenvall 2 november 2009

    Absolut succé på halloween, gästerna (och jag) satte högsta betyg på pajen. Mums!

  • jesserlis 28 juni 2010

    Hej, det här var mycket gott, jag gjorde dubbel sats i långpanna till min sons 10-års kalas, alla tyckte den var toppen. Enkel och mycket god. Till pajen hade jag Svesse60:s "jättegod sås till pajen". Fem stjärnor från oss. Tack. /Jessica

  • sofiaberg 12 september 2010

    Det var helt underbart gott. Sparar detta recept i min kokbok. Detta blir något jag kommer att göra igen :)

  • stunberg 16 november 2010

    Jättegott, sparas i kokboken;)

  • ros 28 mars 2011

    Hej! Buljongen låter jag koka med i köttfärssåsen Lycka till! Mvh Ros

  • Malaka 9 december 2011

    Jäätteegoott faktiskt. Stor favorit för både mig och pojkvännen! Hyfsat snabb att tillaga samt smakar alltid likadant! Istället för creme fraiche använde jag grekisk yoghurt och lade till massa egna kryddor: kummin, cayenne, chili mm (ville ha den stark!) :D Utan tomatskivor smakade den bäst! Tack så mkt för receptet!

  • Turvor 20 februari 2012

    Tack för ett smakligt recept! Lagade dubbelsats för en långpanna på 34X34 cm. Lagom för det salta till födelsedagskalaset!

  • Cilka 16 augusti 2012

    Har precis börjat att lära mej att göra era goda pajer, men ha en " dum " fråga, går pajerna att frysa?

  • ros 19 augusti 2012

    Hej! Jag fryser bara paj om det blir något över...

  • nordan71 7 maj 2013

    Det här tyckte hela familjen om! Inte lätt att hitta nåt som alla gillar :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.