Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falsk choklad-tryffel-kaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En extra kladdig och god kaka. Ett mellanting mellan kladdkaka och chokladtryffel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Bryt den mörka chokladen i bitar och tillsätt till det smälta smöret. Rör tills chokladen smält.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt chokladblandningen till äggsmeten. Vänd ner vetemjölet blandat med bakpulvret. Grovhacka den vita chokladen och tillsätt till smeten.
  3. Häll upp smeten i en smord och bröad form. Grädda kakan på 200 grader i ca 20 minuter. Den ska vara lite lös.
  4. Smält den vita chokladen till garneringen i ett vattenbad. Måla med hjälp av en gaffel ett mönster. Låt stelna.
  5. Servera kakan med glass och grädde. Frukt är också gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.