Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falsk Toscakaka

(36 kommentarer)  
Falsk Toscakaka Falsk Toscakaka Falsk Toscakaka
Skriv ut

Min långpannekaka-favorit som är enkel att göra och ruskigt god. Härligt kladdig med ett knäckigt kokostäcke. Varit en stor hit varje gång jag bjudit - alla har förälskat sig i kakan och velat ha recept. Du måste testa. (Speciellt om du gillar kladdkaka och kokos).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop med resten. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna och grädda i mitten av ugnen (200grader) ca 12-15 minuter. Koka under tiden ihop toscasmeten under omrörning. Ta ut kakan ur ugnen, låt kakan svalna något och bred sedan över smeten. Grädda ytterligare 10 minuter tills toscatäcket fått lite färg. KLAR! Skär i småbitar och njut av en underbar kaka.
  2. Den går bra att frysa in.

Liknande recept

Kommentarer (36)

  • Kdrf 13 december 2008

    den är väldigt god och den får en härlig färg!

  • lena4 18 mars 2009

    Helt klart godkänt. Perfekt med långpannekakor ,när det blir så många bitar . Jättebra recept om man inte tål mandel som är i vanlig tosca. Får en 5:a i betyg av mig.

  • look 2 juni 2009

    Hejsan.... En jätte god kaka..min man bara älskar den..ska baka den igen i dag. Högsta poäng får du av mig..Tack för ett fint recept.. Kram eva-Lena..

  • Supermom70 22 juli 2009

    Mmmmmmmmmmmmmmmums!! Vad mer kan man säga?? ;-) Tack för receptet ! Tur att det är några kalorier i denna kakan :-D

  • sarah2009 10 september 2009

    SUPER SUPER SUPER SUPER GOD. HELT UNDEBAR. Bakade den när jag hade gäster och jag kan säga att den tog slut inom minuter.. tack för receptet. Loved it.

  • farmoringer 18 oktober 2009

    Alltså. Fruktansvärt sött. Fruktansvärt gott. Mmmmm som jag njöt när jag åt av denna kaka. Full pott från mig.../ Inger

  • Panda06 21 oktober 2009

    Detta var super gott!!!!! <(¤_¤)>

  • emaxen 10 november 2009

    Jösses vilken god kaka. Tack för receptet. Läste på komentarerna att den blev väldigt söt så jag halverade sockermängden och den blev jättegod och lagom söt. Full pott på betygslistan.

  • guardianlinda 11 december 2009

    Hej! Jättegod kaka....Jag tog en påse kokos som det står men 200 g (som det är i en påse) var lite väl mkt, kommer att minska på det nästa gång....Men definitivt värd en 4:a och den kommer att bakas igen....Tack för ett bra recept/M.V.H Linda

  • sikaal 13 december 2009

    Jättegod! Tyckte först att den jäste för fluffig, men med smeten på blev den kladdig och god! :-D

  • becks85 27 februari 2010

    Riktigt god kaka :) Kommer bakas flera gånger

  • maadalen 9 mars 2010

    MUMS - jättegod kaka och ett bra recept! (Synd bara att det är så himla mycket socker i...) Men som sagt syndigt god.

  • JennySilver 5 augusti 2010

    Jättegod kaka = ) Jag minskade ner lite på sockret, men det gjorde inget den blev ändå lika god.

  • kekke46 7 augusti 2010

    Jag har också det här receptet den är farligt god.

  • godmat2008 23 november 2010

    den här kakan är farligt god! har gjort den många gånger. mums

  • lisbethv 3 december 2010

    Kladdkaka med kokostosca mycket goda o fina o se på.Tog "bara" 5dl socker i smeten.Full pott från mig

  • AggeWi 6 januari 2011

    Detta är en riktig höjdarkaka. Jättegod!!

  • Annalej 1 april 2011

    Otroligt god, som godis. Alla som jag bjudit vill ha receptet :0)

  • mammamus 9 april 2011

    väldigt god men lite för söt för min smak men inte svårare än att minska ner socker nästa gång för den kommer garnaterat bakas igen tack för receptet

  • lilas 10 maj 2011

    Helt underbart god! Toppbetyg! Tack för receptet :). Mvh Lilas

  • knottis 16 juni 2011

    Galet god kaka! Inte världens nyttigaste kanske.... Sött o fett! Men det var det värt. Man bara måste älska den! Femma plus!

  • katbeghan 11 augusti 2011

    Har gjord den idag. En av mina favorit-kakor. Fast jag har fått receptet av min svärmor, och då under namnet trekanter eftersom de brukar delas i just trekanter. Och i detta receptet använder jag inte något bakpulver, bara en tsk vaniljsocker och 6-7 msk kakao. Annars är receptet helt lika med varandra. Så måste ge betyget en 5! Och perfekt att ha i frysen. Bifogar även en bild av min kaka.

  • Sussilo56 18 september 2011

    Jag har haft receptet tidigare men tappat bort det,så var välkommet när jag såg att det fanns inlagt här. Toppengoda och absolut en 5 poängare. Jag tog nån dl socker mindre och det gick bra.

  • chback 4 december 2011

    Hur mycket kokos ska det egentligen vara? Min påse var på 250g och det känns lite mycket.

  • abelles 7 januari 2012

    Underbart god! Den åker direkt in i min receptbok. Tog en 200g påse kokos och det blev jätte bra. Tack för ett jätte gott och uppskattat recept!

  • heartfriend 4 februari 2012

    Denna är väldigt söt och kan därför bara få en 3:a. Hade räckt med 4 dl socker i smeten och 1 dl i glasyren.

  • sofsve 5 februari 2012

    Jättegod!!! =)

  • McMamma 9 maj 2012

    super god kaka...och ännu bättre smakar den om den får stå en dag! Söt- javisst, men då behöver man ju bara en liten bit för att bli nöjd...

  • azlan_lena 10 maj 2012

    Vad hände här ? kakan exploderade i Vulkaniska utbrott Blir man trött eller blir man upplivad ?

  • glomman 29 maj 2012

    tänkte bara höra vilket mått ni har på långpannan.

  • jeenniifeer 6 februari 2013

    Det blev supergott! kommer definitivt att baka denna fantastiska kaka igen.

  • Madde789 11 februari 2013

    KÄR i den här kakan! Har bakat den flera gånger och den är skitgod! Min storesyrra och hennes kompisar ska göra ett projekt i skolan som heter "Marschallhjälpen" där de säljer marschaller och alla pengar de får in går till "Min stora dag". De ska sälja fika där och jag har blivit förfrågad om jag ville bidra med att baka den här kakan och så ska de sälja den sen. Om det är någon som bor i Västerås som läser det här inom 4 dagar så är den här Marschallhjälpen lördagen den 16 februari 2013 klockan 11.00-14.00 :)

  • chback 2 mars 2013

    Varför bakpulver? Den sväller ju jättemycket!

  • annica1982 7 mars 2013

    Mumsig kaka som även går under namnet Ryttarrutor. Bakpulver behövs inte. Enklare att baka den utan.

  • MT 5 juli 2013

    Har bakat denna, minskade på sockret både i kaka och glasyr. Mycket bra recept, gillar att baka i långpannan. Lika goda när dom vart frysta, farligt dock att man kan äta dom direkt från frysen ;-). Full pott från mig.

  • Carin7507 7 juli 2014

    Fantastiskt gott! Hela familjen samt gäster älskade kakan. =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.