- Serverar: 2 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
En variant på wienerchnitzel gjord på fläskkarré.
Instruktioner
- Banka ut karréskivorna till tunna schnitzlar, salta och peppra på båda sidorna.
- Vänd köttskivorna i vetemjöl sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd, låt dem vila på tort underlag.
- Gör ett garnityr av citronskivorna, linda en ansjovisfilé runt ett finger, placera rullen på citronskivan och lägg i 1 tsk kapris.
- Värm rödkålen i en kastrull.
- Häll oljan i en stekpanna, låt bli varmt, lägg i smöret och när det smält lägger man i schnitzlarna. Stek dem sakta, ca 2-3 min, på båda sidorna.
- Lägg upp dem på stora tallrikar, garnera med en citronskiva på varje och lägg hälften av rödkålen vid sidan av schnitzeln.
- Servera med stekt potatis och sallad.
Publicerat den
18 april 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej Jan-Gunnar, Bra tips, antar att dom blir saftiga och fina, ska testa! Jag brukar köpa hel kotlettrad och skära i skivor och göra scnitzel av.. Blir ju inte så stora när man bankat ut dom, men det är ju lika gott iaf. /Nettan