Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fantastisk morotskaka

 
Skriv ut

Alla förtjänar att njuta av en riktigt god morotskaka. Den här är inte bara fantastisk god, utan även fantastisk snygg. Kakan serveras på ett litet annorlunda sätt där "blasten" är något så finurligt som gröna bakformar. Ägg, mjölk och glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla (rismjöl) en springform, 20-24 cm i diameter.
  2. Blanda ihop äppelcidervinäger och sojamjölk i en skål. Låt stå i 5 minuter. Den kommer att skära sig och bli lite klumpig, det är precis det som det ska.
  3. Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sojamjölksblandningen, de hackade valnötterna, matolja, äppelmos och rivna morötter. Blanda runt med en visp så att eventuella klumpar försvinner.
  4. Häll ner smeten i den förberedda springformen och grädda i 40-50 minuter, eller tills kakan är torr i mitten. Ta ut och låt svalna. Gör frostingen under tiden.
  5. Vispa margarin och cream cheese krämigt. Sikta ner florsockret och fortsätt att vispa till en fluffig frosting. Smaksätt med rivet citronskal och saft samt vaniljsocker. Färga frostingen med orange karamellfärg.
  6. Skär kakan i tårtbitar. Spritsa eller bred på frostingen. Klipp till fransar på de gröna bakformarna. Spritsa en klick frosting i mitten på varje form och ställ sedan en morotskaka på högkant i mitten. Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.