Muffins tillhör väl det enklaste man kan baka och gott blir det ju också.
Instruktioner
- Gör kanel och hasselnötssmulet först. Blanda socker, kanel och vetemjöl i en matberedare. Tillsätt hasselnötterna och kör några sekunder så att de blir grovhackade. Tillsätt smöret och kör till en grynig massa. Låt stå i kylen under tiden muffinsmeten görs iordning.
- Skölj och ansa rabarbern och skär den i 2 cm långa bitar. Lägg den i en skål och strö över florsockret.
- Rör smör och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen och rör ytterligare en stund. Rör ner yoghurten. Sikta ned de torra ingredienserna för sig och blanda hastigt ner dem i smeten.
- Häll upp smeten i muffinsformarna. Tryck ner rabarbern tätt i smeten, det skall vara proppat med rabarber. Låt vila i kylen ett tag från en halvtimme till flera timmar. Sätt ugnen på 180 grader. Toppa med nötblandningen och grädda i 20 minuter
Publicerat den
10 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar