Två italienska specialiteter på samma tallrik, fasta pastarosetter klädda i en krämig gorgonzolasås. Själv gjorde jag lite extra sås.
Instruktioner
- Koka upp rikligt med vatten med 1 tsk salt. Lägg i pastan och låt den koka 8 minuter.
- Förbered såsen genom att hetta upp crème fraiche eller grädde och vin i en tjockbottnad stekpanna. Tärna gorgonzolan, ta bort hårda kanter, och tillsätt den i stekpannan, lite i taget. Rör om tills osten har smält.
- Skölj oreganon och spara några kvistar till garnering. Ta bladen av kvistarna och hacka dem fint. Rör ner oreganon i såsen och krydda rikligt med peppar. Smaka av med salt.
- Låt pastan rinna av och tillsätt den till såsen. Blanda försiktigt över låg värme.
- Låt pastan sjuda klart i såsen cirka två minuter. Krydda med muskotnöt. Portionera upp i fyra varma tallrikar, garnera med oregano och servera.
Publicerat den
9 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar