Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farfalle med gorgonzolasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Två italienska specialiteter på samma tallrik, fasta pastarosetter klädda i en krämig gorgonzolasås. Själv gjorde jag lite extra sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp rikligt med vatten med 1 tsk salt. Lägg i pastan och låt den koka 8 minuter.
  2. Förbered såsen genom att hetta upp crème fraiche eller grädde och vin i en tjockbottnad stekpanna. Tärna gorgonzolan, ta bort hårda kanter, och tillsätt den i stekpannan, lite i taget. Rör om tills osten har smält.
  3. Skölj oreganon och spara några kvistar till garnering. Ta bladen av kvistarna och hacka dem fint. Rör ner oreganon i såsen och krydda rikligt med peppar. Smaka av med salt.
  4. Låt pastan rinna av och tillsätt den till såsen. Blanda försiktigt över låg värme.
  5. Låt pastan sjuda klart i såsen cirka två minuter. Krydda med muskotnöt. Portionera upp i fyra varma tallrikar, garnera med oregano och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.