Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmor Alvas ansjovistårta

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Om du ska bjuda på något lätt. kommer den här ansjovistårtan garanterat att uppskattas! Eller varför inte som förrätt? Bottnarna kan frysas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten Hacka samman matfett, mjöl och ost. Tilsätt salt. Häll i filmjölk när degen är finkornig och arbeta snabbt ihop till en deg. Degen kan också göras i en matberedare. Platta till degen och låt vila svalt, ca 30 minuter. Smörj en bakplåt. Kavla ut degen direkt på plåten till en tunn rund botten, ca 30 cm i diameter. Mjöla kaveln lätt. Jämna till kanten med en kniv. Pensla med uppvispad äggula blandad med vatten. Grädda i ugn 200 grader i ca 12-15 minuter.
  2. Fyllning Rör ihop creme fraiche och salladskrydda. Skär äggen i tunna skivor. Skala och skiva löken. Strax före servering breds creme fraichen över botten. Strö över dill. Garnera med äggskivor, lökringar och väl avrunnen ansjovis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.