- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Om du ska bjuda på något lätt. kommer den här ansjovistårtan garanterat att uppskattas! Eller varför inte som förrätt?
Bottnarna kan frysas.
Instruktioner
- Botten
Hacka samman matfett, mjöl och ost. Tilsätt salt. Häll i filmjölk när degen är finkornig och arbeta snabbt ihop till en deg. Degen kan också göras i en matberedare. Platta till degen och låt vila svalt, ca 30 minuter.
Smörj en bakplåt. Kavla ut degen direkt på plåten till en tunn rund botten, ca 30 cm i diameter. Mjöla kaveln lätt. Jämna till kanten med en kniv. Pensla med uppvispad äggula blandad med vatten. Grädda i ugn 200 grader i ca 12-15 minuter.
- Fyllning
Rör ihop creme fraiche och salladskrydda. Skär äggen i tunna skivor. Skala och skiva löken. Strax före servering breds creme fraichen över botten. Strö över dill. Garnera med äggskivor, lökringar och väl avrunnen ansjovis.
Publicerat den
18 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar