Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmor Toras marängdessert

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Maränger i portionsstorlek fyllda med citronkräm. På toppen färska hallon, blåbär och vinbär. Klassiskt enkelt. Försvinnande gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till fast skum. Droppa i vitvinsvinäger och vispa ytterligare ett tag.
  2. Tillsätt socker, lite i taget, och vispa till en fast smet.
  3. Bred ut smeten till 8 rundlar på plåt med bakplåtspapper, ca 10 cm i diameter. Strö över pistagenötter.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 1½ timme tills marängen stelnat. Ta ut och låt kallna på galler.
  5. Vispa crème fraichen fast med elvisp. Rör i lemon curd och citronskal. Fördela fyllningen i marängerna. Garnera med bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.