Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmors äppelpaj

 
Skriv ut

Delikat!! Avnjuts med vaniljglass eller ljummen som den är. Istället för att göra egen vaniljsås kan man också använda sig av Marsán vaniljsås (fast hemgjord blir godare).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200 grader
  2. Blanda degen och tryck ut hälften i en form. Andra hälften ska bli till ett galler över pajen. Gör vaniljsåsen och lägg den i botten av pajskalet. Skär äpplena i tunna skivor och lägg ovanpå vaniljsåsen. Forma remsor av resten av pajdegen och lägg som ett galler över pajen. Grädda i 40 min i nedersta falsen. Behövs ev. lägga på folie efter 25-30 min annars bränns den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.