Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmors björnkaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Här delar jag med mig av ännu ett recept på en ytterligare favoritkaka. En saftig, mjuk pepparkaka, så himlskt god att man bara drömmer sig bort efter varje tugga! Kakan är lätt att baka, inga onödiga eller dyra ingredienser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att smälta smöret och ställ sedan undan kastrullen så att den kan svalna.
  2. Vispa socker och ägg i ca 5 minuter. Blanda sedan ner mjöl, bakpulver och kryddor och rör om. Tillsätt mjölken litet i sänder och till sist det smälta avsvalnade smöret.
  3. Häll i smeten i en smord bröad form och grädda kakan i 200 grader i ca 40-45 minuter.
  4. Låt kakan svalna och vänd den sedan upp och ner.
  5. Servera kakan som den är eller tillsammans med en klick grädde.
  6. Lycka til!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Monika46 13 januari 2009

    Mycket god kaka. jag har bakat den precis som på ditt recept, men även uteslutit kanel och kardemumma och då tog jag citronskal i stället. Båda sorterna är precis lika goda. 5 poäng av mig. Den var enkel att gör, den var mycket saftig och ett toppenbra grundrecept.

  • Anna_86 1 september 2010

    God smak! Men jag tyckte inte att den var så saftig... Gräddade i ca 40 min.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.