Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmors Bonnakringlor

 
Skriv ut

Förr tog man vara på allt, t.o.m. fläskflottet efter man stekt fläsk till middag eller det fett som blev kvar i syltspadet efter man kokt sylta. Det här är ett sånt gammalt småländskt recept under devisen "man tager vad man haver".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop fett och socker och blanda sedan i övriga ingredienser till en lätthanterbar deg. 1 kkp (kaffekopp) = 1½ dl
  2. Rulla degen till tummetjocka längder som sedan formas till kransar (O).
  3. Grädda i medelvarm ugn (ca 180 grader) tills de ser klara ut (ca 15 minuter).
  4. Pensla med vatten och låt svalna. Dela dem och ät med smör emellan (som Bagels).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.