Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmors julkola

 
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Detta är receptet på min farmors berömda julkola. Det är ett måste varje jul, i vår familj.

Ingredienser

Instruktioner

Alltsammans blandas i en tjockbottnad gryta. Låt koka tills kolan, vid prov i kallt vatten, går att forma till en kula. Rör inte för mycket i grytan till en början för då sockrar sig kolan och blir inte bra. Dela sedan in massan i mindre bitar. Ett förslag är att ta smörpapper/bakplåtspapper och göra de till godispapper runt godisbitarna. Då klibbar de inte ihop när ni lägger det i en burk. Lycka till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.