- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme 5 minuter
Skriv ut
Denna kaka går lätt att göra om till glutenfri, byt ut ströbrödet mot glutenfritt
Instruktioner
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant rikligt!!
- Smält margarinet och låt svalna, rör i en äggula i taget.
- Blanda socker, nötkärnor, ströbröd och bakpulver och rör ihop det med margarin/äggsmeten.
Rör ner bittermandeln.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner i smeten.
- Bred ut större delen av smeten i formen och bred över en kopp äppelmos och resten av smeten överst.
- Grädda först på ugnsbotten i ca 175 gr 15-20 min
Flytta upp kakan på galler (gallret på ugnsbottnen) lägg smörpapper över kakan och sänk värmen till 150 gr, grädda ca 15 min till.
- Låt kakan kallna helt innan den tas ur formen.
Går bra att frysa.
Publicerat den
6 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar