Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmors nötäppelkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme 5 minuter
Skriv ut

Denna kaka går lätt att göra om till glutenfri, byt ut ströbrödet mot glutenfritt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant rikligt!!
  2. Smält margarinet och låt svalna, rör i en äggula i taget.
  3. Blanda socker, nötkärnor, ströbröd och bakpulver och rör ihop det med margarin/äggsmeten. Rör ner bittermandeln.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner i smeten.
  5. Bred ut större delen av smeten i formen och bred över en kopp äppelmos och resten av smeten överst.
  6. Grädda först på ugnsbotten i ca 175 gr 15-20 min Flytta upp kakan på galler (gallret på ugnsbottnen) lägg smörpapper över kakan och sänk värmen till 150 gr, grädda ca 15 min till.
  7. Låt kakan kallna helt innan den tas ur formen. Går bra att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.