Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmors snabblimpa

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Saftig och god och framför allt snabb

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en avlång bakform som rymmer ca 1 ½ liter. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman rågmjöl, vetemjöl, salt och bikarbonat i en skål. Rör ner filmjölk, sirap och lingonsylt. Blanda väl. Häll smeten i formen.
  2. Grädda limpan i nedre delen av ugnen i ca 1 tim.
  3. Låt limpan kallna inlindad i en bakduk. Bör ätas så färsk som möjligt

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.