Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fasolka po Bretonsku

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 2 dagar
Skriv ut

Vita bönor med korv, fläsk, tomat m.m. Som framgår av rubriken så är det ett polskt recept!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Lägg bönorna i en kastrull med kallt vatten, låt dem sedan stå tills nästa dag.
  2. Dag 2: Kontrollera så att vattnet täcker bönorna, typ 3/4 kastrull. Koka upp dem tillsammans med lagerblad, kryddpeppar och ev lite buljong tills de blir mjuka. Skär under tiden korven och fläsket i något större bitar än bönorna. Stek korven, fläsket, den finhackade löken och den finhackade vitlöken. Blanda ner det i bönorna när de mjuknat tillsammans med purén, krosset samt resten av kryddorna. Låt koka ca 30-45 minuter på svag värme tills det tjocknat. Servera gärna med vitlöksbröd (se våra recept) eller kokt potatis, vilket som smakar!!
  3. Smacznego!!!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.