Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Faster Veras danska pepparkakor

 
  • Serverar: 150 portioner
Skriv ut

Kakorna är väldigt goda att äta på danskt vis - som en sandwich med en tunn skiva mandelmassa och en tunn skiva mjuk nougat mellan två pepparkakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka hälften av smöret och allt socker och sirap tills sockret smält. Låt svalna. Tillsätt kryddor och bikarbonat.
  2. När smeten är helt kall tillsätts resten av smöret. Knåda i mjölet.
  3. Dela degen i två bitar som formas till rullar, ca 5 cm i diameter, ca 35 cm långa. Låt rullarna ligga i kylen tills de blir riktigt kalla och hårda.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Skär rullarna i riktigt tunna skivor. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter. Låt kakorna svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.