Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

favorit müsli

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En honungssötad kanel-müsli med äpplen, fikon och russin!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160°C.
  2. Blanda Havregryn, äpplen, fikon, russin och mandel i en skål.
  3. Koka upp honung, vatten och vaniljsocker i en liten kastrull, och häll sedan över havreblandningen. Se till att all müsli fuktas.
  4. Fördela sedan blandningen jämnt på en smord bakplåt och grädda i ugnen ca 40-45 min. Öppna ugnen och rör om ett par-tre ggr så att inga klumpar bildas.
  5. När müslin är klar (lagom gyllenbrun), häll över på en kall plåt och låt svalna.
  6. Avnjut sedan till yoghurt eller mjölk. Jag brukar blanda denna müsli med Kellogg's Special K och mjölk! Otroligt gott :)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.