Barnsligt god drömtårta med smarrig smörkräm, vispgrädde och godistopping.
Självklart kan du använda andra alternativ till topping, t ex bär - eller att bara avnjuta den skivad som den är med den underbart goda smörkrämen.
Glutenfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa socker och ägg vitt och fluffigt med en elvisp, 6-7 minuter. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten. Vispa ihop till en slät smet. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda i ugnens mitt 5-6 minuter.
- Ta ut och vänd upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort gräddningspapperet. Om det inte vill släppa, ta med en fuktad trasa på gräddningspapperet. Låt kakan svalna. Du kan lägga en fuktad handduk över.
- Rör samman ingredienserna till smörkrämen. Bred ut den rumsvarma smörkrämen försiktigt på kakan och rulla ihop tårtan från långsidan. Förvara tårtan i kylen.
- Vid servering:
Garnera tårtan med spritsad vispgrädde som du toppar med Polly och mini-marshmallows eller annat valfritt godis.
Publicerat den
14 juli 2016
Liknande recept
Skriv kommentar