Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festlig fiskgryta med lax

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Krämig och mild i smaken är denna laxgryta med skaldjur.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och strimla purjolöken. Skala och skär moroten i stavar. Fräs lök och morötter i smöret, strö över maizena. Tillsätt vatten, fiskfond och crème fraiche. Låt grönsakerna puttra under omrörning tills de är knappt mjuka, 3-5 min.
  2. Dela fisken i mindre bitar. Dela sockerärterna på mitten. Tillsätt fisk och sockerärter och sjud grytan ett par minuter. Om man vill ha en tjockare konsistens på grytan, red av med ljus maizenaredning. Tillsätt räkorna och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar.
  3. Dekoration: Servera grytan med några räkor på toppen, dekorera med en dillkvist. Gott att servera till är tagliatelle och citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.