Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fetaost fyllda lammfärsbiffar med citronsting

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Fetaost, citrontimjan, citronpeppar och citronsaft sätter piff på dessa små dubbla biffar.

Ingredienser

Instruktioner

Låt havregrynen svälla i grädde och citronsaft minst 10 minuter. Krydda. Tillsätt ägget och färsen. Blanda väl men inte för länge då fäller fettet i färsen ut och färsen blir seg. Om färsen känns ohanterligt lös tillsätt 1 msk potatismjöl. Forma små tunna biffar av färsen på en fuktad skärbräda, ca 16 stycken. Lägg på en rejäl bit fetaost på hälften av biffarna. Lägg de andra biffarna ovanpå och tryck till runt om osten. Var noga så att osten blir helt täckt. Stek biffarna på svag värme ca 4-5 minuter på var sida så att de blir genomstekta och osten smälter lite inuti. Håll stekta biffar varma i mikron tills alla biffar är stekta. Många goda smaker i stekpannan. Vispa ur med lite vatten och citronsaft och grädde och serva som lite sky på varje biff eller om du hellre vill red av till sås. Servera med någon potatisrätt, rostade rotsaker och någon grönsak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.