Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fettsnål, underbar fruktkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Helt underbar, det enda matfettet är till för att smörja formen. Bakad på youghurt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klipp frukten i småbitar och blanda med rommen, sockret och sirapen. Låt stå ett tag.
  2. Hacka chokladen och nötterna. Blanda med grahamsmjölet, lin- och solrosfrö.
  3. Vispa ihop ägg och youghurt långsamt. Häll i övriga ingridienser och rör till en smet. Häll på vetemjöl, 1 dl åt gången så degen inte blir för fast. Den ska vara kletig.
  4. Klicka ut i en smörd sockerkaksform. Grädda 175 grader i 40 min

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MatHanna 27 september 2008

    Verkar riktigt gott, kanske ett nytt nyttigare alternativ till den klassiska fruktkakan till jul?! Bugar och bockar för receptet! MatHanna

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.