- Serverar: 1 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
Gjorde den igår och trodde inte att den skulle bli så god som den blev!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en sockerkaksform. Rör ihop mjölet med frukten och nötterna. Se till att mjölet fastnar ordentligt på frukt och nötter så att de inte sjunker till botten.
- Rör smör och socker pösigt i en skål, använd gärna elvisp. Tillsätt yoghurten och vispa ihop.
Häll äggulorna, en i taget, i smörblandningen och vispa. Häll äggvitorna i en annan skål och vispa dem till hårt skum.
- Blanda i mjölet i smörblandningen och vänd sedan i äggvitorna. Rör försiktigt. Häll smeten i formen och ställ den långt ner i ugnen. Grädda 45-60 minuter. Låt svalna i formen och stjälp sedan upp den. (Den kan vara lite svår att få ur, så smörj formen ordentligt.)
- Tips: Man kan gärna ha hackad mörk choklad i, jättegott!
Publicerat den
30 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar