Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

God Fruktkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Gjorde den igår och trodde inte att den skulle bli så god som den blev!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en sockerkaksform. Rör ihop mjölet med frukten och nötterna. Se till att mjölet fastnar ordentligt på frukt och nötter så att de inte sjunker till botten.
  3. Rör smör och socker pösigt i en skål, använd gärna elvisp. Tillsätt yoghurten och vispa ihop. Häll äggulorna, en i taget, i smörblandningen och vispa. Häll äggvitorna i en annan skål och vispa dem till hårt skum.
  4. Blanda i mjölet i smörblandningen och vänd sedan i äggvitorna. Rör försiktigt. Häll smeten i formen och ställ den långt ner i ugnen. Grädda 45-60 minuter. Låt svalna i formen och stjälp sedan upp den. (Den kan vara lite svår att få ur, så smörj formen ordentligt.)
  5. Tips: Man kan gärna ha hackad mörk choklad i, jättegott!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.