Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig fruktkaka med filmjölk

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

En saftig mjuk kaka med aprikoser, russin, katrinplommon och hasselnötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker ljust och poröst.
  2. Blanda det mesta av vetemjölet med vaniljsocker och bakpulver.
  3. Rör ner mjölblandningen och äggen växelvis i smeten. Tillsätt filmjölken och rör smeten jämn.
  4. Hacka nötterna. Skär katrinplommon och aprikoser i småbitar.
  5. Blanda nötter och frukt med resten av mjölet. Rör ner detta i kaksmeten.
  6. Häll smeten i två väl smorda och bröade enlitersformar.
  7. Grädda kakorna i ugn vid 175° i ca 1 tim eller tills de fått vacker färg och verkar genomgräddade. Prova med en sticka.
  8. Låt kakorna svalna något under formarna innan de stjälps upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.