Bakar jag till varje jul...med variationer...fruktkaka ska serveras i tunna skivor till en kopp med gott doftande och smakfullt te...Jag har min fruktkaka i en lufttät burk...så att den inte blir torr.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Vispa margarin och socker tills blandningen är riktigt lös, vit och porös.
- Tillsätt äggen, ett i sänder, under kraftig omrörning och rör ytterligare en stund.
- Rör ned apelsinmarmeladen.
- Blanda russin, korinter, mandel, valnötter och den hackade frukten med ett par matskedar av mjölet. Mjölet motverkar att frukten sjunker till botten under gräddningen.
- Blanda resten av mjölet noga med bakpulvret.
- Blanda försiktigt ned frukten och mjölet i smeten.
- Lägg smeten i smord och bröad form, 1½ l. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 1-1½ timme.
- Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den och låter den kallna under formen.
- Den här kakan är mycket hållbar och blir ännu saftigare efter några dagar.
Publicerat den
17 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar