Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Engelsk fruktkaka

 
Skriv ut

Bakar jag till varje jul...med variationer...fruktkaka ska serveras i tunna skivor till en kopp med gott doftande och smakfullt te...Jag har min fruktkaka i en lufttät burk...så att den inte blir torr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa margarin och socker tills blandningen är riktigt lös, vit och porös.
  3. Tillsätt äggen, ett i sänder, under kraftig omrörning och rör ytterligare en stund.
  4. Rör ned apelsinmarmeladen.
  5. Blanda russin, korinter, mandel, valnötter och den hackade frukten med ett par matskedar av mjölet. Mjölet motverkar att frukten sjunker till botten under gräddningen.
  6. Blanda resten av mjölet noga med bakpulvret.
  7. Blanda försiktigt ned frukten och mjölet i smeten.
  8. Lägg smeten i smord och bröad form, 1½ l. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 1-1½ timme.
  9. Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den och låter den kallna under formen.
  10. Den här kakan är mycket hållbar och blir ännu saftigare efter några dagar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.