Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fina Äppeltårtan

 
Skriv ut

Nötbotten och äppelklyftor och grädde...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader.
  2. Mal nötterna och blanda dem med sockret. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner nötblandningen.
  3. Bred ut smeten på smort mjölat bakpapper, ca 18 cm i diameter.
  4. Grädda strax under mitten i ugnen i ca 20 minuter.
  5. Vispa grädde, crème fraiche och florsocker till en kräm. Bred krämen över den kalla nötbottnen.
  6. Lägg ovanpå tätt med kalla äppelklyftor som fått koka mjuka i vatten med lite socker, gärna också lite vitt vin.
  7. Strö över lingon eller vinbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.