Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tarte Chatillon

 
Skriv ut

Om ni har fallfrukt är den här pajen eller tårtan mycket lämplig. Det är ett recept från Paris och kan förstås också göras på köpt, fin och felfri frukt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka äppelbitarna i så litet vatten som möjligt, eller använd litet vitt vin i stället. Tillsätt sockret och passera äpplena till mos.
  2. Hacka det kalla smöret med en kniv till små gryn i vetemjölet. Tillsätt salt och vatten och knåda hastigt till en deg. Klä en smord, rund pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med degen och nyp kanten "krusig". Nagga bottnen med en gaffel och grädda i 250° ca 10-15 minuter.
  3. Fyll det tjocka, kalla äppelmoset i den svalnande pajdegsformen. Släta till ytan och ställ pajen kallt en timme. Bred sedan på glasyr av florsocker och konjak, rom eller sherry. Ringla sist över det smälta smöret.
  4. Då glasyren stelnat bjuds äppeltårtan med vispad grädde, serverad i separat skål så att alla kan ta efter tycke och smak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.