Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tarte fine med glöggsirap

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Äppelkaka och glögg i en tugga! En till, tack.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Lägg de frysta smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper. Skala, kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor. Lägg äppelklyftorna omlott i en sträng på mitten på smördegen. Strö över socker och kanel. Hyvla över smöret.
  3. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter tills de får fin färg. Koka ihop glöggen i en kastrull till sirapskonsistens. Låt glöggsirapen svalna något. Skär varje längd i 5 bitar. Ringla glöggsirapen över äppelkakan.
  4. Servera med vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.