Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Finsk Äpplekaka

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En enkel god äpplekaka som kan varieras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva äpplena och lägg dem i smord ugnsform. Strö över kanel om man önskar. Blanda ihop mjöl och socker, blanda väl. Strö blandningen över äpplena. Hyvla över smör över allt. Sätt in i ugn på 200° i ca 40 min. Servera med vaniljsås eller med glass.
  2. Smaklig spis. Ibland hoppa jag över kanelen och blanda i björnbär med äpplena istället, det är också gott.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.