En härligt god rätt av frasiga fiskpinnar och en syrlig citronmajonnäs.
Instruktioner
- Gör först majonnäsen. Skala vitlöken. Lägg alla ingredienser utom olja och kryddgrönt i en mixer och kör i någon minut. Minska hastigheten på mixern och droppa försiktigt i olivolja medan mixern är igång. Häll sedan i rapsoljan i en tunn stråle tills majonnäsen blir tjock och glansig.
Smaka av med salt och peppar och tillsätt eventuellt kryddgrönt.
Låt majonnäsen stå kallt till servering.
- Tina fisken lätt och skär den i tunna skivor, ca 1 cm. Vispa upp ägg i en skål. Blanda dinkelsikt och salt i en annan skål. Blanda västerbottensost och polenta i ytterligare en skål.
Panera fiskbitarna genom att först vända dem i mjöl, sedan i ägg och sist i polentablandningen.
- Hetta upp en stekpanna med rapsolja och smör och stek fiskbitarna gyllenbruna, ca 3 minuter.
Pressa citron över och ät direkt.
Servera med citronmajonnäsen och grönsallad.
Äter du den här rätten till huvudrätt så tillsätt potatis.
Publicerat den
8 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar