Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fishfingers med citronmajonnäs

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härligt god rätt av frasiga fiskpinnar och en syrlig citronmajonnäs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör först majonnäsen. Skala vitlöken. Lägg alla ingredienser utom olja och kryddgrönt i en mixer och kör i någon minut. Minska hastigheten på mixern och droppa försiktigt i olivolja medan mixern är igång. Häll sedan i rapsoljan i en tunn stråle tills majonnäsen blir tjock och glansig. Smaka av med salt och peppar och tillsätt eventuellt kryddgrönt. Låt majonnäsen stå kallt till servering.
  2. Tina fisken lätt och skär den i tunna skivor, ca 1 cm. Vispa upp ägg i en skål. Blanda dinkelsikt och salt i en annan skål. Blanda västerbottensost och polenta i ytterligare en skål. Panera fiskbitarna genom att först vända dem i mjöl, sedan i ägg och sist i polentablandningen.
  3. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och smör och stek fiskbitarna gyllenbruna, ca 3 minuter. Pressa citron över och ät direkt. Servera med citronmajonnäsen och grönsallad. Äter du den här rätten till huvudrätt så tillsätt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.