Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskfrityr med bananer.

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Friterad fisk med bananer är gott när kassan är skral.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela ev fiskfiléerna på längden, salta och droppa på lite citron.
  2. Blanda till frityrsmeten men vispa inte i den i onödan - då blir den lätt bläsig vid friteringen.
  3. Värm ganska rikligt med olja i en stekpanna med höga kanter. Oljan skall vara ca 180° varm. Kontrollera temperaturen med en specialtermometer.
  4. Doppa fisken i smeten och låt den droppa av lite. Fritera i små omgångar så att oljan inte svalnar för mycket. Låt den färdigfriterade fisken droppa av på hushållspapper.
  5. Doppa tomaterna i kokande vatten och drag av skalet. Ställ tomaterna i en liten kastrull och värm dem under lock med 1 tsk matfett. Strö lite klippt persilja på.
  6. Halvera bananerna på längden och stek dem i matfett med en aning curry.
  7. Lägg upp fisken - frasigt nyfriterad - på varmt serveringsfat, med bananerna och tomaterna vid sidan.
  8. Gott att servera till: Små kokta potatisar, rullade i klippt persilja, och en gräddmajonnäs eller gräddfilssäs, smaksatt med citron.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.