Friterad fisk med bananer är gott när kassan är skral.
Instruktioner
- Dela ev fiskfiléerna på längden, salta och droppa på lite citron.
- Blanda till frityrsmeten men vispa inte i den i onödan - då blir den lätt bläsig vid friteringen.
- Värm ganska rikligt med olja i en stekpanna med höga kanter. Oljan skall vara ca 180° varm. Kontrollera temperaturen med en specialtermometer.
- Doppa fisken i smeten och låt den droppa av lite. Fritera i små omgångar så att oljan inte svalnar för mycket. Låt den färdigfriterade fisken droppa av på hushållspapper.
- Doppa tomaterna i kokande vatten och drag av skalet. Ställ tomaterna i en liten kastrull och värm dem under lock med 1 tsk matfett. Strö lite klippt persilja på.
- Halvera bananerna på längden och stek dem i matfett med en aning curry.
- Lägg upp fisken - frasigt nyfriterad - på varmt serveringsfat, med bananerna och tomaterna vid sidan.
- Gott att servera till:
Små kokta potatisar, rullade i klippt persilja, och en gräddmajonnäs eller gräddfilssäs, smaksatt med citron.
Publicerat den
15 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar