Känn doften av hav från de olika råvarorna som behövs för att laga denna härliga fiskgratäng.
Instruktioner
- Lägg de tinade filéerna dubbelvikta i en ugnssäker form.
Koka upp fiskbuljong, vin och dill. Häll blandningen över fisken.
Täck formen med folie och låt stå i 225 grader 10-15 minuter tills fisken är vit och ogenomskinlig.
- Häll av fiskspadet i en kastrull. Låt koka upp och tillsätt grädden.
Rör samman matfett och mjöl, klicka ner blandningen i såsen. Koka upp och ta kastrullen från värmen.
- Rör ner äggulan i såsen och tillsätt räkor, musslor och champinjoner. Spara ev lite svamp och räkor för garnering. Häll såsen över fisken. Strö över ströbröd och gratinera i 250 grader ca 10-15 minuter.
Publicerat den
3 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den här testade jag förra veckan. Nu kommer släkten hem snart och då kör vi den här igen! Dock lite mindre vätska, än vad som står i receptet, då den blev väldigt rinnig. Annars kanongod!