Milda fina smaker med influenser från det italienska köket.
Instruktioner
- Putsa filén och skär försiktigt upp den på längden så den blir som en tjock platta. Strö insidan med ½ tsk salt och 2 krm peppar. Skär mozzarellan i skivor och fördela längs med mitten. Lägg på basilikablad.
- Vik ihop filén så noggrant som möjligt och linda om den med steksnöre. Se till att ingen mozzarellaost tittar ut. Peta i så fall in den och knyt om lite till.
- Hetta upp olja i en stekpanna med släpp-lättbeläggning. Bryn filén runt om ca 3 min så den får färg. Blanda vin, vatten och kalvfond i en gryta och koka upp. Flytta över filén när den brynt färdigt och bräsera den under lock ca 15 min. Vänd gärna någon gång under tiden.
- Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skär tomatköttet i klyftor. Ansa och skär fänkålen i tunna klyftor. Ansa och dela eventuellt sockerärterna. Koka pastan.
- Tag upp filén och täck den eventuellt med folie. Lägg i den skurna fänkålen i buljongen och koka under lock ca 2 min. Lägg i tomat och sockerärter och koka knappt 1 min.
- Klipp bort steksnöret från filén och skär ca ½ cm tjocka skivor med vass kniv. Lägg upp pasta på varma djupa tallrikar. Fördela några skivor fylld filé ovanpå. Lägg kokt fänkål, tomat och sockerärter runtom Och häll på några skedar het buljong. Strö över svarta oliver och garnera med färsk basilika.
Publicerat den
2 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar