Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med rosmarin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet rent från hinnor och fett. Salta och peppra filén och bryn i olja och smör i en het stekpanna tills den fått fin färg.
  2. Lägg över köttet i en ugnsfast form och stek färdigt i ugn på 120 grader i ca 20 minuter tills den är lätt rosa och har en innertemperatur på 64 grader (eller önskad stekgrad). Låt vila 5 minuter innan den skärs upp.
  3. Stek bacon i en stekpanna utan fett tills det börjar bli knaprigt.
  4. Lägg i lök och vitlök och stek ytterligare 2 minuter. Sänk värmen och häll i vin. Koka i några minuter och häll på kalvfond och rosmarin, låt koka tills hälften återstår. Lägg i oliver och rivet citronskal. Smaka av med smör, salt, socker och peppar. Strö över rostade pinjenötter.
  5. Servera med potatispuré.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.