Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé panerad med Västerbottensost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lite annorlunda med panerad fläslfilé. Vill man kan man hoppa över saffran.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset tillsammans med saffran. Lägg upp mjöl i en djup tallrik. Knäck äggen i en annan djup tallrik. Rör ned osten i äggen och vispa så att gulan och vitan blandar sig. Hetta upp en stekpanna och lägg i en rejäl klick smör och lika mycket olja.
  2. Skär fläskfilén i cm-tjocka skivor. Krydda på bägge sidor. Doppa skivorna först i mjöl, sedan i ägg- och oströran. Se till att det täcker noga. Stek dem sedan på inte alltför stark värme. Köttet måste hinna bli genomstekt och ostpaneringen får inte bli bränd. Servera direkt tillsammans med saffransris, stekta tomattärningar och en grön kvist.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.