Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilégryta

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättegod gryta, som jag har fått av min svärmor. Prova! Vill man ha mer eller mindre av något i receptet så går det bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär upp fläskfilén i skivor, ca 1 cm tjocka, krydda med Aromat och stek sen fläskfilén i en stekpanna och lägg skivorna i en ugnsform.
  2. Köttet ska täcka botten. Skär sen baconet i ca 3 cm bitar och stek tillsammans med svampen.
  3. Lägg bacon och svamp ovanpå köttet, skiva tomaterna och lägg dem överst så att de täcker, krydda gärna lite till med Aromaten.
  4. Häll över grädden (jag brukar ha 5 dl, men ta efter eget behag).
  5. Till sist lägges den skivade osten över (jag använder hushållsost, men det funkar med vilken ost som helst). Grädda i ugnen i 225 grader i 10-15 min, tills osten fått fin färg.
  6. Servera med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.