Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilégryta med curry- och paprikasmak

(28 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Gott och kryddigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken fint. Skiva purjolöken. Tvätta , skiva och hacka paprikorna.
  2. Putsa filén fri från fett och hinnor, skär den i 1 cm tjocka skivor. Krydda filén med lite salt och svartpeppar och bryn den hastigt. Ta upp köttet.
  3. Bryn purjolöken, löken och paprikan och låt det steka så det blir mjukt och glansigt.
  4. Späd med vattnet, grädden och crème fraichen. Lägg i senap, soja. salt, sambal oelek, curry, kajennpeppar och eventuellt mer svartpeppar.
  5. Låt koka några minuter, lägg sedan ned kött och låt det sjuda 15-20 minuter.
  6. Rör ned osten och smaka av med mera salt och kryddor om det behövs.
  7. Servera med kokt potatis eller ris och bjud en grönsallad till. Smaklig spis!

Liknande recept

Kommentarer (28)

  • Hebbelelle 17 oktober 2008

    Den skall jag prova redan i kväll, låter jättesmarrig! Tack för receptet Monika.

  • lundatjej 24 oktober 2008

    Nu känns det som fredagskvällen är räddad. Det här låter hur gott som helst !

  • bastian46 24 oktober 2008

    Det låter jättegott, men jag ska prova med fläskytterfilé i s f fläskfilé. Det måste ju bli samma smak??

  • BSA 26 oktober 2008

    Hej matglada! En liknande gryta brukar jag göra med mycket gott resultat."Såsen" borgar för att alla goda smaker utvecklas maximalt. För att möta gäster med vegetariska anspråk brukar jag steka ett antal 10 mm tjocka rotselleriskivor att varvas med köttet. bacon och purjo sätter god balanserad smak. Full pott en femma för detta recept.

  • BSA 26 oktober 2008

    Hej matglada! En liknande gryta brukar jag göra med mycket gott resultat."Såsen" borgar för att alla goda smaker utvecklas maximalt. För att möta gäster med vegetariska anspråk brukar jag steka ett antal 10 mm tjocka rotselleriskivor att varvas med köttet. bacon och purjo sätter god balanserad smak. Full pott en femma för detta recept.

  • monicc 26 oktober 2008

    Det var jättegott !

  • Monika46 26 oktober 2008

    Tack för din kommentering av min fläskfilégryta, roligt att du gillade den. Prova gärna fler av mina favoriter såsom Monikas kycklinggratäng á la Christina, den är toppengod den också. Ha en fortsatt trevlig helg! Mvh Monika

  • Kricke 31 oktober 2008

    Himmelskt gooooood gryta! Såsen är sååååå mumsig. Tack för detta goda recept :)) Kram Kricke

  • Kricke 31 oktober 2008

    Himmelskt gooooood gryta! Såsen är sååååå mumsig. Tack för detta goda recept :)) Kram Kricke

  • Kricke 31 oktober 2008

    Himmelskt gooooood gryta! Såsen är sååååå mumsig. Tack för detta goda recept :)) Kram Kricke

  • Gnagett 2 november 2008

    Den blev verkligen god. Tack för receptet.

  • nymanmarianne 3 november 2008

    Jättegod helg/budgryta, trots att jag missade och köpte vanlig creme fraiche.... - men med hjälp av Ajvar Relish och Sambal oelek blev det bra ändå. Både stora o små åt o tyckte det var jättegott med potatisklyftor och en sallad till! /Marianne

  • ROSALIE 4 november 2008

    Toppen! Lätt, god o festlig köttgryta. Jag spetsade med lite sötsur sås också. Kan rekommenderas. Lisbeth

  • dixiesmatte 7 november 2008

    Toppen good! Den gjorde succe.

  • pannbiff 9 november 2008

    Super gott!

  • carre007 9 november 2008

    Denna rätt var super god, såsen var underbart god. Alla jag bjöd på middag gillade den och tog om. Ändå hade jag glömt att ha i bacon på slutet. Kommer att göra igen. Tack för ett toppen recept.

  • githg 9 november 2008

    Jättegod! Vi åt det som fars dags middag. Alla gillade det.

  • rambor 14 november 2008

    Jag håller med alla tidigare inlägg. Lagar den garanterat flere gånger. Hade vatten ist. för mjölk och tycke ej att det behövdes majsena heller. Tack,tack Rambor

  • Bjorta 17 november 2008

    Fantastiskt god gryta, jag gjorde några stycken till ett stort kalas, men jag bytte ut rosépepparn mot dragon och sojan mot salt. Den blev mycket uppskattad.

  • parfah62 21 november 2008

    Är säkert gott men med tanke på mängderna (inte minst bacon, grädde, creme fraiche ost mm)., så undrar jag om det inte är till 8 personer o inte 4 som anges???

  • Hjelten 3 december 2008

    Jag bjöd 12 personer på denna gryta. Alla öste beröm över den. Det blev inte något kött över (2,6 kg) men mycket sås.

  • mosslunda 27 december 2008

    Ska det vara champinjoner eller inte ?? i innehållet står inga champinjoner...men sen står det stek champ. i fem minuter ???

  • malind 2 januari 2009

    Hej och tack för denna jätte goda gryta,testade på nyårsafton.kanon.

  • styvan 10 januari 2009

    Bjöd på denna jättegoda gryta när jag fyllde år. Alla njöt och tyckte den var superb!! Den kommer att tillagas många ggr. Tack Monika!

  • sseheha 24 januari 2009

    Den var ganska ok. Kommer dock inte göras fler gånger.

  • lillaanna6 28 januari 2009

    Har gjort denna gryta mer än en gång och kommer att göra den många gånger till.. :-)

  • anki54 11 mars 2009

    Bara så under bart god kommer att göra den fler gånger.

  • Maria_Gbg 12 maj 2009

    Mycket gott! Men jag hade i kryddorna när jag stekte köttet, smakerna blir starkare då :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.