Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilégryta cross-over

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mustig och kryddig crossover-gryta. Har du inte tillgång till färska mandlar så går det bra med vanliga också - skålla dem innan bara. Hade jag haft torkade aprikoser hemma så hade jag lagt i det också. Om du inte har något problem med "smak-mängd" så är det nog lyckat att öka doserna av kryddor i receptet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa filén och dela den i bitar (ungefär 80 g styck är lagom, så blir det två per portion). Salta och peppra bitarna något. Banka gärna in kryddorna ordentligt.
  2. Smält smör i en panna och bryn filébitarna väl på båda sidor. Häll på grädden, vinet och fonden. Rör om och låt koka in en smula.
  3. Under tiden skalar du äpplet och hackar det och paprikan i bitar. Fräs äpple och paprika i lite olja i en annan panna eller kastrull. När de fräst en stund, krydda mixen med spiskummin, kardemumma och mynta.
  4. Smaka av vätskan i den stora pannan med salt och peppar och rör sedan ner en lagom mängd maizena för den konsistensen du vill ha.
  5. Skala mandlarna. Spara inte några där skalet blivit skadat. Blanda ner paprika- och äppel-blandningen i den stora pannan och lägg i mandlarna. Koka ett par tre minuter under lock. Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.