- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Mustig och kryddig crossover-gryta. Har du inte tillgång till färska mandlar så går det bra med vanliga också - skålla dem innan bara. Hade jag haft torkade aprikoser hemma så hade jag lagt i det också. Om du inte har något problem med "smak-mängd" så är det nog lyckat att öka doserna av kryddor i receptet.
Instruktioner
- Putsa filén och dela den i bitar (ungefär 80 g styck är lagom, så blir det två per portion). Salta och peppra bitarna något. Banka gärna in kryddorna ordentligt.
- Smält smör i en panna och bryn filébitarna väl på båda sidor. Häll på grädden, vinet och fonden. Rör om och låt koka in en smula.
- Under tiden skalar du äpplet och hackar det och paprikan i bitar. Fräs äpple och paprika i lite olja i en annan panna eller kastrull. När de fräst en stund, krydda mixen med spiskummin, kardemumma och mynta.
- Smaka av vätskan i den stora pannan med salt och peppar och rör sedan ner en lagom mängd maizena för den konsistensen du vill ha.
- Skala mandlarna. Spara inte några där skalet blivit skadat. Blanda ner paprika- och äppel-blandningen i den stora pannan och lägg i mandlarna. Koka ett par tre minuter under lock.
Servera!
Publicerat den
24 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar