Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flamberad ananas

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lite hårdare frukter passar bäst att flambera, som ananas, päron, fikon och nektariner. Att flambera frukt ser dramatiskt ut, men är lättare än det verkar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala ananasen, skär i klyftor och ta bort mittstocken. Dela i munsbitar.
  2. Kärna ur och finhacka chilin. Riv ingefäran på rivjärn.
  3. Rosta pistagenötterna gyllenbruna i en torr stekpanna, cirka 3 minuter.
  4. Smält smör, gärna i en stekpanna med hög kant. Häll i ananas, honung, hackad chili och ingefära.
  5. Vänd runt ananasen tills den blir varm. Slå på likör och tänd på spriten direkt. Servera genast.
  6. Obs! Ha alltid ett stort lock eller brandfilt bredvid att släcka med när du flamberar. Flambera aldrig under fläkten eller annat brännbart.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.