Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flarn med räkor och avokado

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En paj med kall fyllning vilket jag tycker är att föredra när det gäller skaldjur.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, smör i bitar och ost, gärna i en matberedare. Hacka samman till en smulig massa och tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Platta ut den lite och linda in den i plastfolie och lägg kallt minst 1 timme.
  2. Kavla ut degen till en rund degplatta, ca 30 cm i diameter. Lägg plattan på en vattensköljd plåt och vik in en kant på ca 1,5 cm. Nyp mönster runt om. Picka botten och låt den vila svalt i 10 min.
  3. Grädda den i 225 grader ca 15-20 min eller tills den känns torr och har fått fin färg. Låt kallna.
  4. Rensa räkorna och skär avokadon i vackra skivor. Lägg skivorna på ett fat och pensla med citronsaft så de inte mörknar.
  5. Blanda crème fraichen med rommen och hälften av räkorna. Smaksätt med lite salt, peppar och ev. några droppar tabasco.
  6. Placera skalet på ett serveringsfat och fördela blandningen över.
  7. Garnera med resten av räkorna, avokadoskivorna och några dillvippor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.