En paj med kall fyllning vilket jag tycker är att föredra när det gäller skaldjur.
Instruktioner
- Blanda mjöl, smör i bitar och ost, gärna i en matberedare.
Hacka samman till en smulig massa och tillsätt vattnet.
Arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
Platta ut den lite och linda in den i plastfolie och lägg kallt minst 1 timme.
- Kavla ut degen till en rund degplatta, ca 30 cm i diameter.
Lägg plattan på en vattensköljd plåt och vik in en kant på ca 1,5 cm. Nyp mönster runt om.
Picka botten och låt den vila svalt i 10 min.
- Grädda den i 225 grader ca 15-20 min eller tills den känns torr och har fått fin färg. Låt kallna.
- Rensa räkorna och skär avokadon i vackra skivor. Lägg skivorna på ett fat och pensla med citronsaft så de inte mörknar.
- Blanda crème fraichen med rommen och hälften av räkorna.
Smaksätt med lite salt, peppar och ev. några droppar tabasco.
- Placera skalet på ett serveringsfat och fördela blandningen över.
- Garnera med resten av räkorna, avokadoskivorna och några dillvippor.
Publicerat den
28 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar